petak, 21. kolovoza 2015.

Što bi poručila mlađoj sebi?

Mali predah od kozmetičkih postova.

Vjerujem da je većina vas bar jednom u životu požalila za nečim učinjenim i shvatila  da je mogla drugačije. Kad bi imala priliku, evo što bih si poručila u jednom pismu...





Draga Marta,
pred tobom je dugi put, i začudo on neće piti posut laticama cvijeća. Sve što ćeš ikad htjeti, morat ćeš ostvariti sama. Jedino svojim trudom i znanjem možeš nešto postići. Nemoj očekivati od nikoga ništa. Najgore je kad očekuješ nešto, a na kraju ne dobiješ ništa. Ljudi su zločesti i teško se mjenjaju, što prije se navikneš na to, bit će ti  bolje. Ne vjeruj pustim obećanjima, vjeruj na djela.
Imat ćeš puno prijatelja, ali rijetki će ti u srednjoj biti pravi. Nemoj se opterećivati trendovima, što druge cure imaju i nose. Ne povodi se za svima, već budi jedinstvena. Ne brini se za dečke, mnogi će doći i proći, al kad tad doći će onaj pravi. Sigurno se pitaš, kako znati koji je pravi. Bit će to onaj pred kojim nećeš imati srama, s kojim ćeš htjeti podijeliti sve.
Srednja škola ti neće biti laka, požalit ćeš puno puta na upisanome smjeru, ali vjeruj jednog će ti dana sve dobro doći. Nemoj plakati i nervirati se zbog ocjena. Jesu važne, ali najvažnija si ti.


Zabavljaj se najviše što možeš, jer bez obzira koliko tulumarila, kasnije će ti biti žao što nisi više. Neću ti reći da ne piješ. Pij ali imaj granica, i razmišljaj o posljedicama.
Nauči štediti, znam da nikad nisi znala, ali svaka lipa puno znači.
Važno je i da nučiš voljeti sama sebe. Svi smo mi lijepi na svoj način, samo treba naći način na koji ćemo istaknuti tu svoju ljepotu.
Nemoj trgati krastice po leđima i stiskati prištiće jer će ti ostati ožiljci i kad će svi nositi majice otvorenih leđa ti ćeš ih skrivati.


U izlazak možeš i bez štula, bolje za tvoja stopala i kičmu. Na kraju krajeva ama baš nitko ti neće gledati u noge, a i ti sama se nećeš patiti cijelu večer.


Ponekad je bolje ostati tiho i zadržati neke stvari za sebe.
Ne troši vrijeme na ljude kojima je cilj unesrećiti te, ignoriranje boli najviše na svijetu.
Mama često ne zna što je najbolje za tebe, jer su bila totalno drugačija vremena dok je bila tvoje dobi, pa se koji put osloni na vlastitu intuiciju. Nemoj raditi ono što bi njoj bilo po volji, već što je najbolje za tebe.
Nemoj bojati kosu. Kad jednom počneš teško je stati, a i obojanoj kosi potrebna je veća njega.
NEMOJ SE PEGLATI SVAKI DAN. Znam da mrziš svoje kovrče i da bi dala sve da imaš ravnu kosu, ali kosa pamti svaki potez peglom.


Pazi kak čupaš obrve i koje dlačice, jer ti možda baš u inat ta dlaka nikad više neće izrasti  i imat ćeš šuplju obrvu.


Manje je više.



A što bi si vi poručile?!

2 komentara:

  1. hahhaa, u isto vrijeme humorističan i dirljiv post :) ah, da barem te naše poruke mogu putovati natrag u vrijeme, možda bismo bile pametne..ipak, vjerujem da se sve događa sa razlogom i da se uvijek uspostavi neka ravnoteža u životu-pa bih sebi poručila: više strpljenja i smijeha, da se ne zamaram nebitnih stvarima, ne uzimam sve k srcu jer karma uvijek odradi svoje.. :) ponizni i strpljivi dočekaju svoje :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivo mi je uvijek pročitati ovakve postove. Isto kao i ti bih si ovo s obrvama poručila. :D Za izlaske također, nikad dosta uživancije.
    Najbitnije što bih si poručila da upišem teretanu jer tokom srednje sam imala najviše vremena i mogla sam to uklopiti u svaki dan i sada bih imala normalne mišiće na nogama.

    OdgovoriIzbriši