nedjelja, 25. rujna 2016.

The Balm Meet Matt(e) Hughes tekući mat ruž u nijansi Adoring

,
The Balm linija Meet Matte Hughes tekućih mat ruževa dolazi u 12 nijansi. Odlikuje ih dugotrajna formula , "vanilasto- mentasti" miris i lagan osjećaj na usnama.


Vjerujem da je većina vas već čula za the Balm, neke su sigurno i isprobale njihove proizvode. No, vrijedi ponoviti gradivo. Riječ je o američkom brendu, kojeg je 2004. godine osnovala Marissa Shipman u želji da stvori nekoliko jednostavnih proizvoda koji će joj pomoći da se osjeća glamurozno. The Balm proizvode odlikuju fino mljeveni pigmenti, anti aging formula, divni mirisi, ne sadrže parabene i cruelty free su! Proizvodi su u Hrvatskoj dostupni u odabranim Bipa drogerijama, Mulleru i na Pink Panda webshopu.


Ruž dolazi u bočici s koso rezanim aplikatorom karakterističnim za sjajila. Sama bočica pakirana je u malu kartonsku kutijicu retro izgleda kao i ostali the Balmovi proizvodi. Za cijenu od 150 kn dobit ćete 7,4 mL proizvoda kojeg bi po otvaranju trebalo potrošiti u roku od 12 mjeseci.


S obzirom da sam se u trenutku kupovine spremala u svatove, odabrala sam bogatu tamno crvenu nijansu Adoring.
Ruž se iznimno lako nanosi. Aplikator nije ni prevelik ni premalen. Toliko je precizan, da je ruž moguće nanijeti savršeno i bez iscrtavanja usana olovkom. Pigmentacija je vrhunska, dovoljan je samo jedan sloj za potpuno prekrivanje. Sama tekstura je vrlo skliska, podsjeća me na silikonske primere za lice. Miris je zaista divan, bez pretjerivanja. "Vanilasto-mintasti" , kao u tic tac mint bombona. Osjetila sam lagano peckanje tj. više hladan osjećaj (sličan onom kao u sjajila za povećanje usana) i usne su mi lagano povećale volumen. Miris nestaje nakon nekih 15 minuta, a usne se vrate u normalu kroz 5 min. Ruž se po nanošenju suši u mat finish kroz  30 sekundi do minute. Jednom kad se osuši ne miče se s usana. Moguće je nanošenje još jednog sloja za tamno crvenu vamp nijansu, no meni se više sviđa u jednom sloju. Kad se osuši, ne puca, ne steže usne. Možete se smijati koliko htjeli bez onog neugodnog osjećaja stezanja. Nije ni malo ljepljiv, štoviše usne postanu glatke, baršunaste. Sviđa mi se što je lagan, i to ga svrstava u bolje mat tekuće ruževe na tržištu jer ih je većina jako teška i ne mogu zamisliti dan s njima na usnama.


Postojan je 6 - 8 sati . Ovisno o tome što jedete i pijete. Preživjet će svašta, pa čak i burek iz Dubravice, no neće proći neoštećen. Najprije blijedi na unutarnjem dijelu usana uz sluznicu. Moram priznati da me to jako nervira. Bitno je napomenuti da usne moraju biti potpuno suhe dok ga nanosite jer se za vlažne dijelove neće uhvatiti. Blijedi postupno, nisam primijetila da se mrvi s usana ili slično. Teško ga je skinuti, pigment se uvuče u borice usana pa preporučam da usne namažete nečim masnim, npr. labelom  i da protrljate lagano vlažnom maramicom (usput radite i blagi piling) . Ne isušuje usne jako. No, ne možete od dugotrajnog mat ruža očekivati da će ih hidratirati. Još nisam naišla na takav, ako vi jeste, voljela bi znati za takav proizvod.  Kao i svaki mat ruž istaknuti će suhe dijelove na usnama, pa je poželjno da one budu u što boljem stanju.


Sastav je po meni vrlo dobar. 



Zaključno, dajem ovom ružu 4/5.
Sviđa mi se miris, lakoća nanošenja, lagana tekstura, aplikator.
Ono što mi se ne sviđa je što blijedi s unutarnjeg dijela usana i cijena od 150 kn. S obzirom na tu cijenu, žao mi je što nisam kupila neku neutralniju  nijansu za svaki dan.
Svakako bi preporučila ovaj ruž; više mi se sviđa od Aurinih, Bourjois i Sleekovih, a lošijim od Nyxovih SMLC ga čini samo cijena.

Voljela bih čuti i vaše dojmove ukoliko ste isprobale Meet Matte Hughes ruževe!

4 komentara:

  1. jako lijepa nijansa :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Predivne nijanse, ne znam koju bih prije izabrala. Ipak, cijena je dosta paprena. Ali za posebne prilike, kao kod tebe, se isplati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam isto jedan njihov ruz, nijansu sad ne znam napamet haha, ali je neka tamno smeđe- crvena.. i trajan je, to mi se najvise sviđa!

    OdgovoriIzbriši