srijeda, 17. kolovoza 2016.

Artdeco Fixing powder


"Transparentni puder u prahu za fiksiranje Camouflage make up-a. Čini make up vodootpronim i osobito postojanim (ne briše se i ne ostavlja tragove)."




Tragajući Mullerom za kvalitetnim puderom u prahu naišla sam na Artdeco fixing powder. Puder je pakiran u čvrstu plastičnu posudicu koja savršeno sjeda u ruku; ni prevelika ni premala. Otvara se na odvrtanje, a sadrži i mali jastučić s trakicom za nanošenje pudera. Jastučić nisam koristila za nanošenje, već ga držim unutra da mi se prah ne prosipa. Na samoj plastici s rupicama nalazi se zaštitna folija, pa znate da znatiželjne ručice nisu sipale proizvod. Za 90-ak kuna dobit ćete 10 g proizvoda.





Puder je bijele boje, nema mirisa i fino je mljeven. Nanošenjem na lice stapa se s bojom podloge lagano je posvjetljujući što ga čini savršenim za fiksiranje korektora ispod očiju i općenito kod konturiranja. Najboljim mi se pokazao kod baking tehnike, nakon koje se kremasti proizvod nanešen ispod nebi micao, ni uvlačio u borice. Koristila sam ga i za fiksiranje tekućeg pudera gdje se također pokazao odličnim. Drži puder na mjestu do skidanja, a matira vrlo dobro. Masni sjaj pojavi  mi se tek nakon 4-5 sati što je za moju masnu T-zonu pravo postignuće.


 Oduševilo me što tekuća podloga ne oksidira pod njim,a to mi se često znalo dogoditi sa sličnim puderima. Ne morate se bojati da ćete s njim izgledati ožbukano, jer se stapa s kožom, lagano je zaglađuje, a sav višak možete velikim kistom maknuti. Odlično se nosi i s vrućinama, omogućava znoju da prodre kroz make up, a ne obriše ga istovremeno. Pa bez straha možete znoj ili masnoću maramicom, lagano tapkajućim pokretima ukloniti s lica, a da se vaša šminka ne pomakne. Koristila sam ga i na klijenticama koje su sve navedeno potvrdile.


Ono što me malo manje veseli kod njega je sastav. Nisam neki znalac, ali izbjegavam Talc jer začepljuje pore i uzrokuje komedone. Ukoliko imate masnu kožu sklonu aknama trebali bi obratiti pozornost na to. Upravo ja sam vlasnica takve kože i izbjegavam ga koristiti svakodnevno. Koristim ga za posebne prilike kada želim da mi make up traje i izgleda uglađeno. No, zanimljivo je da iako sadrži Talc nisam nijednom oprištavila nakon njega. Ako nemate problema s kožom ne vidim razloga da ga ne koristite redovno.

SASTAV: TALC, ZINK STEARATE, KAOLIN, MAGNESIUM CARBONATE, ISOPROPYL LANOLATE, HYDROXYLATED LANOLIN, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, OZOKERITE, CI 77491, CI77492, CI77499


Unatoč Talcu i parabenima obožavam ovaj puder u prahu i nastavit ću ga koristiti. Dajem mu visokih 4.5/5 samo zbog sastava.

3 komentara:

  1. Šteta Talca i parabenaa, baš šteta. Također tragam za fixing puderom, možda čak i ovaj dolazi u obzir :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Divno izgleda, bas bih volela da ga isprobam :) <3

    OdgovoriIzbriši