subota, 30. siječnja 2016.

Njega lica

U današnjem postu, kratko ću vam opisati kako njegujem svoje lice.
Nisam stručnjak, daleko od toga, vjerujem da prosječna žena zna više od mene kad je riječ o njezi lica.

Moja je koža mješovita do masna. Trenutno više naginje mješovitoj jer je zima, no s dolaskom toplijih dana opet će postati masnija. Krajem prošle godine gadno sam oprištavila i nikako se nisam mogla rješiti prištića, pa sam po prvi put odlučila uložiti u proizvode za njegu lica. Danas je situacija puno bolja, rjeđe dobivam ogromne čireve od kojih me pola glave boljelo, a i manje je prištića.
Ako vas zanima što koristim, nastavite čitati.


Ne koristim svaki dan sve proizvode. Kod lica je bitno, da  promatrate kako se ono mjenja te u skladu s tim  nanosite proizvode koji vam pomažu srediti situaciju.
No, 2 proizvoda koristim svaki dan! To su  La Roche-Posay  Effaclar umivajući gel za masnu osjetljivu kožu(80 kn) ili Mixa Soapless Purifying Cleansing gel (50 kn) i LRP Effaclar duo + kremu (120 kn). Spomenula sam već ranije kako se još uvijek borim protiv prištića, upravo mi ova tri proizvoda pomažu držati situaciju pod kontrolom.


Obje umivalice su lagane i nakon umivanja nemate osjećaj zatezanja. Lice umivam ujutro i navečer, a koristim jednu od navedenih ovisno koja mi je pri ruci. Nakon toga namažem se LRP kremom fokusirajući se na problematične dijelove.

Na jednom blogu pročitala sam da zimi nije dobro koristiti micelarne za čišćenje masne kože, ne sjećam se zašto, ali prestala sam i primjetila da mi se lice manje masti, a vjerojatno se manje masti jer nema potrebe za dodatnom hidratacijom, što bi značilo da micelarne isušuju lice. Ne držite me za riječ, to je samo moja pretpostavka.


Unatoč tome nisam izbacila skroz micelarnu, koristim je još uvijek za čišćenje makeupa s očiju i to Byphasse micelarnu o kojoj sam već pisala OVDJE.

Iako je moja koža masna, i onda ima dana kad je na mjestima jako suha. Tih dana  koristim ujutro Avon Nutra Effects Balance dnevnu kremu i Kantarionovo ulje navečer. O Avonovoj kremi pisala sam OVDJE.  Nikako da se naviknem na kreme za lice, još uvijek sam jako skeptična prema njima i koristim samo ovu.
Puno mi je ljudi reklo;  uključujući i baku, kako Kantarionovo ili ulje gospine trave (30 kn) pomaže pri zacjeljivanju itd. No, znate mene masno je. Ipak u želji da sredim lice isprobala sam ga. Mogu reći da prekrasno umiruje i hrani kožu. Dovoljne su  dvije do tri kapljice za cijelo lice, brzo se upija i lice nije masno nakon njega. Isprobala sam ga i na rukama gdje mi je koža jako osjetljiva i puca do krvi. Nevjerojatno, ali preko noći ulje mi je smirilo svo crvenilo, ranice su zacjelile, a ruke su bile glatke ko bebina guza. Imate sve preporuke, ovo je pravi SOS proizvod za suhu kožu.


Širim obzore! Kupila sam prvi tonik za lice Bipa bi good. I mogu reći da mi se jako sviđa; krasno hidratizira, ne ostavlja film, miriše biljno i svježe; no teško mi ga je ugurati u rutinu. Ne volim koristiti puno proizvoda, rađe dva tri konstantno uz dodatak SOS proizvoda.  Smatram da je učinak bolji nego da svaki dan koristim nešto drugo.

To bi bilo sve od mene, ako ste mislili da koristim puno proizvoda prevarili ste se. Znate onu: "Čim manj, to bolj."

Ukoliko vas zanima neki od proizvoda, pišite mi u komentarima pa ću napisati baš zasebnu recenziju.

Pišite mi i što vi koristite, dajte savjete, kritike ... svaki je komentar dobrodošao.

Čitamo se uskoro!
Marta


4 komentara:

  1. Hej! :)
    Zanima me gdje si kupila kantarionovo ulje?

    I također, ovo piskaram po apsolutno svim blogovima kad vidim da je netko u situaciji u kojoj sam ja haha ako imaš problema s prištićima, miteserima ili komedonima, probaj Uriage Hyseac 3-regul, mene je nakon dvije godine plakanja napokon u mjesec i pol spasio svega navedenog :D a probala sam i duo, bio mi je užasan... :( Uriage me doslovno preporodio <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kantarionovo sam kupila u Farmacii na trgu Trgu bana Jelačića u Zg, ali mislim da ga ima u svakoj gradskoj ili privatnoj ljekarni, i cijena je oko 30 kn :)

      Kolka je cijena Uriage? Hvala ti na savjetu <3

      Izbriši
    2. Nema na čemu, hvala tebi na odgovoru :D

      Cijena je 109 kuna, ali ja sam ga ulovila na 30% popusta u Farmacii (često imaju te popuste, npr. Žuta srijeda u City centru), pa me ispalo oko 75 :)

      Izbriši
    3. Budem probala s ovom onda. Pootrošila sam skoro već dvije tubice LRP kreme u roku od 2 mj, i situacija je bolja, ne mogu reći da nije, ali prištići su još uvijek tu,doduše manji.

      Hvala hvala hvala hvala :D

      Izbriši