utorak, 10. studenoga 2015.

Loko prirodna kozmetika - sapun Afrika (recenzija)

Pozdav dame moje!
Danas vam donosim recenziju sapuna Afrika Loko prirodne kozmetike. Moram priznati da u svojoj kolekciji preparative gotovo da i nemam prirodne kozmetike. Ono što me ponukalo na kupnju sapuna jest kaos na licu. Nikada nisam imala čisto lice, uvijek su tu bila dva tri prištića, ali ništa strašno. Prošli bi za nekoliko dana. No, ovo ljeto lice mi je doslovno podivljalo. Počele su se pojavljivati ogromne prišturine po obrazima, rubu brade, čelu, obrvama, uz rub kose... I najgore je što one nebi prolazile. Zadržavale su se otekline i po dva tjedna.

U očaju odlučila sam pokušati s ovim sapunom pa kud puklo da puklo.




Evo što Loko kaže o sapunu:

"Afrika je napravljena od palminog ulja, maslinovog ulja, kokosa, suncokreta, ricinusa, shea maslaca i kakao maslaca uz dodatak aktivnog ugljena.
Upotreba Afričkog sapuna preporučuje se kod liječenja akni, dubokog čišćenja kože, sprječavanja bora, te za vlagu i sjaj kože. Također balansira masnu kožu i pomaže kod ekcema.
Aktivni ugljen je snažan čistač kože i detoksikans - uklanja masnoću i sve nečistoće sa površine. Blagi preparat za čišćenje lica koji pomaže dubinski očistiti začepljene pore, uravnotežiti stvaranje sebuma. Odličan je za čišćenje mitesera, a zrnca ugljena u sapunu obavljaju i lagani piling kože."


Ono što me prvo oduševilo je brzina dostave, stigao je u moje ruke u roku od samo dva dana!

Za 20 kn, dobit ćete otprilike 100 g sapuna, koji će vas služiti mjesecima.

Neću duljiti, već krenimo.
Koristila sam ga dva puta dnevno, ponekad i više kad bi mi se lice tokom dana zamastilo ili bi se oznojila. Na početku je  malo  teže rukovati njime jer je poprilično velik. No nakon tjedan dva, on će se lagano smanjiti i poprimiti neki oblik. Nema najugodniji miris, ali opet ni ne smrdi. Pri pranju gotovo da se i ne pjeni. Možda malčice, ali bez obzira što nema pjene, očistit će lice vrhunski. Savršeno uklanja šminku, a lice vam je nakon pranja onako "škripavo".  U doticaju s očima ne peče, ali opet poželjet ćete ga isprati što brže.
 Poželjno je  čuvati ga u nekoj plastičnoj posudici s rupicama kako bi voda mogli iscuriti i on se nakon korištenja osušiti. Ja ga čuvam u praznoj posudici od štapića za uši. Prije korištenja obavezno bi  ga lagano oprala, iz straha da se na vlazi nisu stvorile kolonije bakterija, gljivica i sl... Paranoja.
 Njime sam tretirala i leđa koja su mi bila ne toliko prištava koliko puna ožiljaka. I mogu reći da se situacija popravila. Više nemam toliko ožiljaka ni prištića, i usudim se nositi majice na rance.

A što je s licem?

Nažalost na licu se nije pokazao toliko dobrim. Doduše, prištići su zacjeljivali puno brže i pomagao pri ublažavanju oteklina. Uspjela sam smiriti i svoju masnu kožu. Sada sam ponosna vlasnica normalne kože s masnom t - zonom. No, u trenutku kada se moja koža prestala toliko mastiti, napravila sam  grešku. Koristila sam ga i dalje dva puta dnevno, pa su mi se grozno osušili obrazi  i čelo. Ali našla sam rješenje i za to. Sada ga koristim dva do tri puta tjedno, a u međuvremenu koristim blaže umivalice.
 

Preporučam li ga, i kome?

Da, preporučam ga, ali samo onima s izrazito masnom kožom. Pomoći će pri regulaciji lučenja sebuma,  a možda se pokaže djelotvornim i pri suzbijanju prištića. Bitno je naglasiti da s prirodnom kozmetikom treba ustrajati. Rezultati se neće pojaviti za dan dva, već potreban mjesec dva, odnosno duži period.
Također, sapun Afrika, cjenovno je prihvatljiv pa nećete žaliti za izgubljenim novcima ukoliko vam neće odgovarati.

Moja ocjena je 4/5.


Zanimaju me vaši dojmovi i preporuke za problematičnu kožu, jer se još uvijek borim s prištićima?!

2 komentara:

  1. Jako si me zainteresirala za ovaj sapun, možda ga i nabavim. A što se tiče preporuka za kožu, svakodnevno obavezno dobro očisti lice prije spavanja od šminke i svega. Tonik i piling su kod mene pod obavezno. Nemoj istiskivat prištiće, ja kada dobijem prištić ili se crvenim ili nešto znam stavit aloa vera kremu na ta mjesta, ne utraljavam već samo nanesem. Eventualno istisnem ono što ' moram ' I i ispod pudera obavezno hidratantna krema.. Evo nakon dugo vremena lice mi se očistilo. Imam mitesere i to, ali nemam prištiće. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. U međuvremenu se i kod mene situacija poboljšala. Počela sam koristiti La Roche Posay Effaclar duo + kremicu i gel za umivanje. Prištića još uvijek ima,ali ih je znatno manje i ne bole toliko :) Hvala na savjetima

    OdgovoriIzbriši