utorak, 29. prosinca 2015.

Beauty tips and tricks



Lijep pozdrav dame moje!


U današnjem postu donosim vam nekoliko savjeta kako popraviti šminku kad stvari krenu po zlu. Vjerujem da većinu savjeta već i same znate, a neki će vam biti novi.



Previše tekućeg pudera!

Uvjerena sam da ste bar jednom istisnule previše pudera ili ga nanijele na lice. Obično nam se to dogodi kad se najviše žurimo. Ako ste ga previše istisnule, a imate čiste ruke jednostavno odšrafajte pumpicu od bočice i ostružite prst. Ovo nije baš preporučljivo ako vam ruke nisu najčišće jer ćete time već „kontaminirani“ puder vratiti u bočicu i  unijeti bakterije u sam puder, što kasnije može rezultirati kvarenjem proizvoda, ali i kaosom  na licu, pri čemu mislim na prištiće. No, ukoliko  ste stavile previše pudera na lice, ko naručena će vam doći spužvica ili ti beauty blender koji će apsorbirati višak proizvoda.


Previše baze na kapcima!

To mi se događa gotovo svaki dan!!! Iako se šminkam godinama, još uvijek nisam naučila koliko mi baze treba. Važno je ne nanijeti previše baze, jer ćete time postići kontraefekt kao što je nakupljanje sjenila u pregibu  ili kliženje istog ili nejednoliko hvatanje sjenila. ŠTO UČINITI? E pa odgovor je jednostavan, razmažite kažiprstom bazu koliko možete, a ostatak koji je višak pokupite srednjim prstom. Nema boljeg makeup pomagala od naših prstića. Proizvod će se savršeno uhvatiti za prste i sav će višak biti uklonjen, a prste operite ili obrišite vlažnom maramicom.
 Vaši prsti najbolji su makeup alati!


Mrlje od rumenila ili bronzera!

Nakon nanošenja tekućeg pudera obavezno ga fiksirajte puderom u kamenu. Ukoliko ne želite dodatno prekrivanje koristite neki od „translucent“ pudera. Time ćete fiksirati puder i korektor, a što najbolje, vaši obrazi biti će pripremljeni za suhe proizvode kao što su rumenilo, bronzer ili highlighter. Neće nastati mrlje, jer će puder u kamenu apsorbirati višak vlage za koju bi se mogli uhvatiti jače proizvodi, a i blendanje će  biti olakšano.


Previše rumenila!

Često mi ruka poleti i nanese previše rumenila, a ni sama pomisao na skidanje podloge ne dolazi u obzir, jer sam većinom na knap s vremenom. Što tada? Višak rumenila uklonit ćete ako lagano svojim prstima potapkate obraze, ali treba paziti da ga ne raspršite dodatno. Još jedan trik je da uzmete kist za puder u prahu,  te puderom u prahu pokušate malo ublažiti boju, a ako ste nanijele zbilja puno puno previše rumenila uzmite kist od tekućeg pudera ili spužvicu i lagano potapkajte s ostatkom proizvoda na kistu. Ne nanosite tekući puder na lice!!! Najbitnije je da prije nego što nanosite rumenilo otresete kist od viška proizvoda, i sve navedeno vam neće biti potrebno!


Maskara na kapcima!

Većina četkica je prevelika za naše kapke pa se često umrljamo maskarom . Najveća greška koju možete učiniti je da maskaru brišete dok je mokra. Pričekajte da se osuši te onda lagano štapićem za uši obrišite mrlju.


 

Ružno nanesen ruž!

Da bi ruž bio savršeno nanešen bez kistića, potrebno je puno prakse, preciznosti i strpljenja. Rješenje su olovke za usne. Prvo njima obrubite usne, precrtajte, iscrtajte što već volite, lagano popunite te onda nanesite ruž. Time će curenje ruža biti spriječeno, a i duže će trajati. Ukoliko ni tada nije dovoljno precizno nanešen, kistić i korektor popravit će male nedostatke. Kad smo već kod ruža, koristite i onaj stari dobar trik s maramicom (prislonite usne na papir i uklonite višak) ili trik s prstom (skvrčeni prst pogurnite u rimu oris- otvor među usnama i potegnite prema van -> ruž vam se neće prenijeti na zube).


Prepopunjene obrve!

Svjedoci smo manije pretjeranog popupanjava i  iscrtavanja obrva. Mislim da su obrve dio makeupa/lica gdje većina nas faila. Neki ih ni nemaju, obriju ih, prečupaju, neki furaju Mesić obrve... Stala budem na vrijeme! Nije vrijedno nerviranja!
Ni moje obrve nisu savršene, razlikuju se i nikako ne pronalazim oblik koji bi mi najviše odgovarao. Bitno je ne pretjerivati ! Stalno se gledajte u ogledalo iz različitih  kutova dok ih popunjavate. Ako koristite olovke, odaberite tvrđe i one s češljićem, kojim konstantno prolazite kroz dlačice da razmažete proizvod i vidite gdje ih je još potrebno popuniti. Najlakše ih je popuniti sjenilom. Višak proizvoda možete ukloniti prozirnim gelom za obrve koji će ih ujedno i fiksirati . Kremaste proizvode ne koristim pa vam ne mogu ni jednu pametnu reći o njima.


Blendanje sjenila!

Bit će lakše ako nanesete nakon baze neko sjenilo u nijansi kože. Nemojte se odma bacati na pregib jer se sjenilo baš zna zaljepiti. Ako ste izblendale sjenilo previsoko, uzmite ČISTI kist ili onaj kojim ste stavljale sjenilo boje kože i prolazite lijevo desno ispod obrva  dok ne ublažite rub i ne dobijete željeno.  Ne brinite kod blendanja na vanjski rub, jer se višak sjenila može lagano ukloniti štapićem i micelarnom ili vlažnom maramicom i dobiti oštri lijepi rub. Ako vam se ne da tako, koristite selotejp. No, ne ljepite ga direktno već prvo negdje na ruku da ne bude toliko ljepljivo, pa onda na vanjski rub. Zašto? Koža okolo očiju iznimno je osjetljiva i vjerujem da vam nebi bilo ugodno odljepljivati onako jaki selotejp s tanke kožice.


Odabir prave nijanse pudera!

Ne isprobavati na ruci, ni licu! Lice nam zna često biti svjetlije puno od vrata jer ga češće tretiramo proizvodima, peremo, mackamo, trackamo i sl. Ono što odaje krivu nijansu pudera je vrat!  Uskladite nijansu pudera s bojom vrata! I nikada ne uzimati  tamniju nijansu pod isprikom bude došlo ljeto pa bude dobar! Razdoblje kada smo tamniji puno je kraće od onog kada smo svijetli. Isto tako lakše je svijetliji puder učiniti nosivim pomoću bronzera nego tamniji.


Uklanjanje viška laka za nokte!

Nitko nije toliko precizan da mu bar jednom nije pobjeglo laka okolo nokta. Većina nas poseže za štapićima za uši namočenim u aceton ili onim olovkama za čišćenje iz drogerija. No, ako ste ikad gledale nail art youtuberice mogle ste primjetiti kako one koriste tekući lateks koji namažu po koži ili kasnije kistićem uklone višak laka. Isprobala sam ovu foru s kistićem i puno je bolja od štapića za uši. Ne treba vam nikakav specijalan kist, bit će dobar i obični kosi kist za obrve ili tuš od Essencea za 10-ak kn. Kistić umočite u aceton i prođite kao i štapićem po mrlji i to je sva mudrost!




Koje su vaše najčešće greške kod šminkanja i kako ih popravljate? Znate li još koji dobar trik?

4 komentara:

  1. Super post, ali molim te promjeni font. Jako boli za oči.

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post i super mi je ovo sa lateksom, baš ću isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post, ovo za lateks lijepilom sam puno puta vidjela no nisam uspjela isprobati i naučila sam dosta korisnih stvari. Hvala ti samo tako nastavi! Pratim te.!! :)

    OdgovoriIzbriši